1402/02/20 /Dorsapax/Data/Sub_6/File/enews_EToolsFile_1-d50ed636-ca98-4cea-8f81-3a241a680da0.JPG
اولین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد
آئین افتتاحیه اولین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی روز پنج­شنبه مورخه 14 اردیبهشت 1402 ساعت 9 صبح در محل سالن اجتماعات دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان (توحیدخانه) برگزار گردید. این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از سوره مبارکه قلم و پخش سرود ملی، با سخنرانی رئیس دانشگاه هنر اصفهان و دبیر عالی همایش آقای دکتر علیرضا خواجه احمد عطاری آغاز گردید. اولین سخنران مراسم افتتاحیه آقای دکتر ابوالفضل حسن­ آبادی رئیس مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی بودند که درباره نسخه­‌های خطی محفوظ در آستان قدس رضوی (بالغ بر 90هزار نسخه) و اقدامات صورت گرفته در این زمینه مطالبی را عنوان کردند.
در سخنرانی بعدی­، سرکار خانم فاطمه اصلاحی به نمایندگی از مرکز اسناد و کتابخانه ملی _ شعبه اصفهان، مطالبی درمورد فعالیت­ های مرکز اسناد ارائه نمودند. پس از ایشان، استاد علیرضا هاشمی ­نژاد به نمایندگی از کمیته علمی همایش درباره مشکلات پژوهشی جامعه خوشنویسی به بیان مطالبی پرداختند.  مراسم افتتاحیه با اجرای موسیقی مقامی و پذیرایی، پایان یافت.
مقالات شفاهی در چهار نشست تخصصی با 12 ارائه از ساعت 11 الی 19 برگزار گردید. در این میان، افتتاح نمایشگاه خوشنویسی «مشق هنر»، از برنامه ­های جانبی همایش بود که با حضور هنرمندان، علاقه ­مندان و اعضای کمیته علمی همایش در محل نگارخانه کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار گردید.
از دیگر برنامه ­های برگزار شده این همایش، کارگاه­ های آموزشی «گردشگری هنری با تاکید بر کتیبه ­های شاخص اصفهان (مسجد جامع اصفهان)» در مورخه 26 آبان 1401، «گردشگری هنری با تاکید بر کتیبه­ های شاخص اصفهان (مسجد شیخ لطف ­الله، مسجد امام و مسجد مقصودبیگ)» در مورخه 3 آذر 1401، «کوفی بنایی» در مورخه 10، 17 و 19 اردیبهشت 1402، «آشنایی با کتیبه و کتیبه­ خوانی (مسجد جامع، هارون ولایت و مسجد علی)» در مورخه 13 اردیبهشت 1402 ، «آشنایی با جاذبه­ های خوشنویسی و کتیبه­ نگاری در تخت فولاد (تکیه واله، مسجد رکن ­الملک و تکیه میر)» در مورخه 15 اردیبهشت 1402 بوده و همچنین، در هفته میراث فرهنگی، «نشست تخصصی آشنایی با میراث مکتوب و محفوظ در موزه میرعماد» در کاخ­ موزه سعدآباد برگزار خواهد شد.
دبیرخانه همایش ضمن سپاس از تمامی عوامل برگزاری من جمله حوزه ریاست، حوزه معاونت محترم پژوهش و فناوری، حوزه معاونت اداری و مالی؛ از همکاری حامیان همایش به ویژه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع ­دستی و گردشگری استان اصفهان، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، فرهنگستان هنر و مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی صمیمانه سپاسگزاری می‌­نماید.