دانشکده هنر های تجسمی و کاربردی
كتابت و نگارگري

کارشناسی کتابت و نگارگری

مجموعه هنرهای کتاب آرایی (کتابت، نگارگری، تذهیب، تشعیر، جلدسازی و ...) یکی از ارکان اصلی هنرهای سنتی ایران است که آگاهی از ویژگی های آن می تواند در شناخت وجوه هنر و تمدن ایرانی- اسلامی تاثیر بسزایی داشته باشد و دست کم راه های تازه ای از علل شکل گیری یکی از تمدن های بشری را در برابرجویندگان آن بگشاید. حفظ و زنده نگه داشتن رشته کتابت و نگارگری در گرو تعلیم و انتقال این میراث گران بها به دانشجویان و علاقه مندان آن است که با توجه به ذخایر فراوان گنجینه ها و استادان صاحب نام، می تواند حرکتی گسترده را در جهت رونق بخشیدن به کمال هنرهای سنتی ایجاد و در عرصه های جهانی هنری نیز برای ایران اسلامی افتخارات تازه ای را مطرح کند. این رشته از سال 1386، در دانشکده صنایع دستی دانشگاه هنر اصفهان با 25 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی با هدف تربیت افراد متخصص و آشنا به مبانی عملی و نظری کتابت و نگارگری، راه اندازی شده است.

*رشته ی مذکور در سال 1401 پس از بازنگری منسوخ اعلام شد و به کتاب آرایی تغییر عنوان داد.

برخی از درس های تخصصی رشته کارشناسی کتابت و نگارگری عبارتند از:

تاریخ فرهنگ و هنر ایران (پیش از اسلام)، تاریخچه نگارگری، تاریخچه کتابت، کارگاه طراحی سنتی، آشنایی با فرهنگ و ادب ایران، آشنایی با تذهیب، آشنایی با خیالی نگاری، کارگاه تذهیب، کارگاه نگارگری، کارگاه تخصص نگارگری، کارگاه طراحی نگارگری، کارگاه صحافی سنتی و جلد سازی، کارگاه تشعیر.

کارشناسی و کارشناسی ارشد کتاب آرایی:

این رشته از هنرهای سنتی ایران به حساب می آید،که به زیباتر و چشم‌نوازتر کردن کتاب می‌پردازد. این هنر شامل عناصری مانند: تذهیب، نگارگری، جلدآرایی و خوشنویسی است. این رشته از قدیم الایام طرفداران زیادی داشته و سینه به سینه به افراد منتقل شده است. هنر کتاب آرایی پس از فتوحات مغول در ایران،شتاب و تحولی چشمگیر یافت. هدف از ارائه این رشته در دانشگاه ها حفظ فرهنگ سنتی ایرانی با توجه به اصالت و آداب و رسوم ها است.

دانشگاه هنر اصفهان پس از بازنگری کارشناسی پیوسته کتابت و نگارگری برای اولین بار در سال 1403 در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد کتاب آرایی اقدام به پذیرش دانشجو نمود.و رشته ی قبلی (کتابت و نگارگری) منسوخ اعلام شد.

کارشناسی  و کارشناسی ارشد نقاشی ایرانی:

تدوین « رشته‌ی کارشناسی و کارشناسی ارشد  نقاشی ایرانی» در ادامه­ بازنگری گرایش نگارگری رشته هنر اسلامی، در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تحت عنوان جدید "نقاشی ایرانی" تدوین و به برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم پیشنهاد گردیدو بعد از تصویب برنامه، برای اولین بار در کشور، دانشگاه هنر اصفهان  با 13 نفر دانشجو و دانشگاه هنر اسلامی تبریز در مهرماه 1398 به اخذ اولین دانشجویان این رشته از طریق آزمون سراسری در مقطع  کارشناسی ارشد اقدام نمودند. مطالعه تاریخ، مکاتب، تکنیک ها، آثار، زیبایی شناسی، مواد و ابزار، کارکرد و سیر تحول نقاشی ایرانی و مطالعه تطبیقی آن با جریانهای مشابه در جهان اسلام و ارائه آثار نقاشی مبتنی بر این مطالعات از اهداف این رشته است.

*دانشگاه هنر اصفهان در سال  1403 بنا بر نیاز و استقبال دانشجویان از این رشته، از طریق آزمون سراسری به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی اقدام نمود و با 19 نفر دانشجو کار خود را آغاز کرد.

·      تعداد هیأت علمی: 5 نفر / تعداد پذیرفته شدگان کارشناسی کتابت و نگارگری تا 1403: 460 نفر/ تعداد فارغ التحصیلان کارشناسی کتابت و نگارگری تا 1403: 246 نفر/        تعداد پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد نقاشی ایرانی تا 1403: 74 نفر/ تعداد فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد نقاشی ایرانی تا 1403: 18 نفر/ تعداد پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد نقاشی ایرانی تا 1403: 19 نفر/ تعداد پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد کتاب آرایی تا 1403: 9 نفر/تعداد پذیرفته شدگان کارشناسی کتاب آرایی تا 1403: 17 نفر

·      مدیر گروه کتابت و نگارگری جناب آقای محمدرضا شیروانی

·      شماره تلفن: 32217521 و 32217564

·      مدیر گروه: داخلی 129

·      کارشناس گروه: آقای محمدشریف منصوری ــ داخلی 130

برنامه مصوب درسی کارشناسی ارشد نقاشی ایرانی
 
تاریخ به روز رسانی:
1403/09/21
تعداد بازدید:
12180
دانشكده صنايع دستي
خيابان حكيم ، روبروي مسجد حكيم، دانشكده صنايع دستي
031-32217564   031-32217521
 فاكس: 32217506 -031
 handicraft1faculty@gmail.com
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal